13 Şubat 2012 Pazartesi

CHİMİCHANGA

Dünya mutfağından yemekler denediğimi daha önce söyledim. Bu da onlardan biri. Chimichanga bir meksika yemeği. Malzemelerini evinizde kolaylıkla bulabilirsiniz. Ben internette yazılan tarifi aynen burada paylaşıyorum. Aşağıdaki adımları izledim. Benimkisi tabi ki biraz çakması oldu, ama tadına ba-yıl-dık!



MALZEMELER
400 gr tavuk
2 Yufka
1/2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı un
1/2 su bardağı su
acı biber sosu (yoksa önemli değil)
kırmızı biber
tuz
karabiber
200 gr kaşar peyniri rendesi
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufakaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder