16 Mart 2012 Cuma

HEM LEZZETLİ, HEM PRATİK: KREPLİ TAVUK

Hem pratik olsun, hem lezzetli.. Üstüne bir de göz doldursun diyorsanız bu tarif tam size göre olabilir.

İş çıkışı eve gittiğimde açlığa daha fazla tahammülüm kalmamışken ve de evdeki malzemelerle şip-şak ne yaparım diye düşünürken, ortaya işte bu yemek çıktı..

MALZEMELER:

4-5 yemek kaşığı Sıvıyağ
5-6 adet mantar
4 parça tavuk şinitzel
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber,kekik,pul biber, kimyon

KREP İÇİN
2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağ

SOSU İÇİN:

1 Domates
1 Tatlı kaşığı terayağ
Tuz, karabiber

TARİFİ:
Tavamıza sıvıyağını alıyoruz. Küp küp doğradığımız tavuk ve mantarı 5 dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine yine ince ince doğranmış soğanımızı ekliyoruz. Tavuk ve mantarın bıraktıkları suyu çekmelerine yakın salçalarımızı, sarımsağımızı ve damak zevkinize göre göz kararı baharatlarını ekliyoruz.. Bu karışım pişerken diğer yandan kreplerin bütün malzemesini mikserle çırpıp, krep tavamıza yuvarlak ve ince olacak şekilde döküp, pişiriyoruz..

Krepler piştikten sonra ortasına tavuklu harcımızı koyuyoruz ve büzüştürerek krebi ortada birleştiriyoruz. Birleşen yeri, kaynar suda 2 dakika beklettiğimiz yeşil soğanla bağlıyoruz. (Ben üşendim bekletmedim zor bağlandı, siz mutlaka bekletin) Kürdanla da destek sağlayabilirsiniz.. Kabuğunu soyarak rendelediğimiz domatesi terayağı, tuz ve karabiberle birleştirip tavada 5 dk kadar pişirdikten sonra hazır olan sosu servis tabağına döküyoruz. Üzerine de bağladığımız krebi yerleştiriyoruz. Dilerseniz dereotuyla süsleyebilirsiniz..

AFİYET OLSUN..

NOT: Fotoğrafta solda görülen açık yemek ise eşimin, kendisi böyle tercih etti, isterseniz sosu krebin içine sürerek tavukları üzerine koyacak şekilde de servis yapabilirsiniz. (Bu arada bu yemeği diyete başlamadan önce yaptım, şimdi yayımlamak kısmet oldu, diyet tam hız devam yani =))

2 yorum: