21 Nisan 2012 Cumartesi

ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI

Birkaç gündür aklımda olan tarifi nihayet dün yaptım.. Evde malzemelerini kolayca bulabileceğiniz bir tatlı kendisi. Hafif ve lezzetli..

MALZEMELER:

6 Su bardağı süt
8 Çorba kaşığı irmik
1,5 su bardağı şeker
2 orta boy armut
1 paket vanilya
Dr. Oetker Çikolata sosu

YAPILIŞI:

Sütü ve şekerimizi ocağa alıp, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Ardından irmik ve vanilyamızı ekliyoruz. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Muhallebimizin kıvama gelmesini beklerken, diğer yandan kısık ateşteki bir tavaya kabuklarını soyarak küp küp doğradığımız armutlarımızı alıyoruz. Armutlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar çevirerek pişiriyoruz. Piştikten sonra muhallebi kıvamına gelen tatlımızın içine ekliyoruz. 1 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra, tatlımızı sıvıyağ ile yağladığımız kek kalıbımıza döküyoruz. Tatlı ılıdıktan sonra dolaba koyup soğumasını bekliyoruz. Tatlımız soğuyunca Dr. Oetker çikolata sosunu üzerinde yazıldığı şekilde hazırlıyoruz. İrmikli tatlımızı geniş düz bir tabağa ters çevirerek kalıp şeklinde çıkmasını sağlıyoruz. Son olarak da tatlının ortasına çikolata sosunu boşaltıyoruz. Kalıbın eşiklerinden sızan çikolata sosu güzel bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

NOT: Aynı tarifi şeker yerine balla hazırlayarak, çikolata sosu dökmeden bebeklere de yedirebilirsiniz.. Ya da süt yerine su kullanacaksanız pekmezle tatlandırabilirsiniz. Süt ve pekmezi (Kalsiyum ve Demir) aynı anda kulanmamak gerekir. Çünkü Kalsiyum demirin emilimini engelliyor..C vitamini ise artırıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder