18 Nisan 2012 Çarşamba

KUTLU DOĞUM HAFTASI

Kainatın Efendisi, Sultanlar Sultanı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in yeryüzüne teşrif ettiği haftadayız..

Her ne kadar perperişan hallerde olsak da, 'Beni görmeden, bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim' dediği ümmetiyiz O Sevgili'nin...

Küçüklüğümüze bakmadan, büyük tutuyoruz ümitlerimizi.. Lut Gölü gibi zeminden 200 metre aşağılardayken bile, tutunacak tek dalımız var yukarı çıkmak için... Tutunacak tek dalımız sensin Efendimiz..

Bizleri bağışla, sana layık olamayışımızı bağışla, sersefilliğimizi bağışla, sen bize tertemiz hayatını örnek olarak sunmuşken, bizi senin yolundan çeviren her türlü nefsi duygularımızı bağışla.. Gururun, kibrin dört duvar gibi etrafımızı sarışını bağışla.. Sen Ebu Cehil'in kapısına bile bin defa gitmişken, bizim yarı yoldan dönüşlerimizi, ayaklarımızın tökezleyip, tepetaklak oluşumuzu bağışla...

Hani diyor ya hocamız; senin kabul etmediğini, İsa kabul eder mi, Senin kabul etmediğini, Nuh kabul eder mi, Musa kabul eder mi..? Bizleri ötelerde, geri çevirme Ya Resulullah..

Batsak da çamura, gidecek başka yolumuz yok, çalacak başka kapımız yok, Seninkinden başka...

..... Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, birtakım arkadaş grubumuzla anlaşıp, bu haftayı nasıl değerlendirebileceğimizi konuştuk ve ufak tefek de olsa bir şeyler yapmaya çalıştık. Planlarımızdan birinde de evde pişireceğimiz herhangi bir tatlıyı komşulara dağıtmak, onlara da bu Kutlu haftayı hatırlatmak vardı.. Her nedense hepimiz irmik helvası yaptık. Hem bereketli, hem lezzetli..

Bu da, üzerine ufak hatırlatma notu iliştirdiğim helvam,, Allah Kabul etsin inş..




Malzemeler:

3 su bardağı İrmik
3 Su bardağı Süt
3 Su bardağı Su
3 Su bardağı Şeker
12 Yemek kaşığı tereyağı ya da sanayağı
Dolmalık fıstık

Yapılışı:

Öncelikle süt,su ve şekerimizi bir tencereye alıp içindeki şeker eriyinceye kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra ılımaya bırakıyoruz.

Diğer yandan yağımızı aldığımız tenceremize fıstıkları ve irmiğimizi koyup, orta ateşte, tahta kaşıkla irmik ve fıstıklar istediğiniz rengi alana kadar kavuruyorsunuz.. (İrmik sanki yanarmışçasına iyice kızarmaya başlayınca 5 dakika daha hızlıca karıştırıp kavurun, istediğiniz kavurma oranına ulaşmış olursunuz) İrmik kavrulduktan sonra sütlü şekerli karışımı irmiğin üstüne döküyoruz. Ancak bu noktada çok dikkatli olun, irmikten çıkan buhar elinizi, yüzünüzü yakmasın.. İrmik suyunu iyice çekip, pilav gibi göz göz olmaya başlayınca ocağınızı kapatın ve irmiği son kez karıştırıp, kapağını kapatarak 15 dakika dinlenmeye bırakın.. Üzerine ceviz, badem, tarçın koyarak servis yapabilirsiniz.. Afiyet olsun

NOT: 3'er bardaklı bu ölçüden 1o kase helva çıktı.. Eğer 2-3 kişilik yapmak isterseniz, 3 bardak ölçüsündeki malzemeyi 1 bardak yapın, yağ oranını da 4 yemek kaşığı yapın..

2 yorum:

  1. Allah kabul etsin Arkadaşım.Ellerine sağlık.İliştirdiğin notlar çok şeker olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Amin Yasemincim, hepimizinkini kabul etsin inş. Notları son anda düşündüm ;)

    YanıtlaSil