17 Mayıs 2012 Perşembe

EV YAPIMI ÇİLEKLİ PUDİNG

Çilek mevsimi geldi malum, Ahmet Kaan karpuza bayılmasına karşın çileğe pek yüz vermiyor. O yüzden ben de çileği onun seveceği bir hale getirdim. Sevgili yemek blogger'ı arkadaşım Yase, geçen gün güzel bir puding yapmış. Hem görüntüsü harikaydı hem de evde yapılıp hazır gıda olmaması beni cezbetti. Eşime çilek aldırıp denedim ve hazır pudinglerden bile daha güzel oldu. Siz de çocuğunuza Danette, Danino gibi hazır yoğurtlar, pudingler vermek yerine bu tarifi deneyebilirsiniz..


MALZEMELER:
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
Tepeleme 4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı su
Yarım kilo çilek

YAPILIŞI:
Öncelikle süt ve şekeri tencerimize alıp, şeker eriyene kadar kaynatıyoruz. Ardından 1 çay bardağı suda çözdüğümüz nişasta ve vanilyayı kaynayan sütümüze ekliyoruz. Bu aşamada çırpma teliyle sık sık karıştırmak gerekiyor. Karışımımız iyice koyulaşınca, yıkanmış, ayıklanmış ve de rondodan iyice geçirilmiş olan çileklerimizi karışımın içine ekliyoruz. ortalama 5-10 dakika daha kaynatıp, kaselere pay ediyoruz. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra yiyebilirsiniz. AFİYET OLSUN


1 yorum: