25 Haziran 2012 Pazartesi

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI

Bu çorbayı ilk olarak geçen yıl ailece ablama iftara gittiğimizde içmiş ve çok beğenmiştim.. Ablamın yapımının çok pratik olduğunu söylemesine karşın bir türlü tarifini almak kısmet olmadı.. Geçen gün akşam yemeğinde sadece çorba içmeye karar verince, farklı birşey olsun istedim. İki ablam da Bodrum'da tatilde olduğundan ve de arayıp ulaşamayacağımı tahmin ettiğimden internetten rastgele bir tarif denedim,, Ablamınki kadar olmasa da gayet güzel oldu, oğlum bir kase dolusu, eşim de 2 kase içti =) (Lokmalarını saydım =)

Gelelim tarifine..



MALZEMELER: (4 kase)
1 adet  kalçalı tavuk butu
4 su bardağı tavuk suyu
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

ÜZERİNE:
Tereyağı
Toz Kırmızıbiber

YAPILIŞI:
-Öncelikle tavuğumuzu suyla haşlıyoruz. Ardından 4 su bardağı tavuk suyunu ayırıp, ılıtıyoruz. Haşladığımız tavuğu da küçük parçalar halinde doğruyoruz.
 -Öte yandan unu ve yoğurdu karıştırma kabına alıp blender'la iyice çırpıyoruz ardından yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
-Haşlanan tavuğun ılıtılmış suyunu bu karışıma ekleyip kaşıkla karıştırıp, tenceremize alıyoruz. Karışım kısık ateşte kaynayınca içerine tavuk parçalarını, iyice ezdiğimiz sarımsakları, tuz ve karabiberini ekliyoruz. Bir süre daha kaynayıp kıvamını iyice alınca altını kapatıp, üzerine eritilmiş tereyağ ve toz kırmızıbiberimizi ekliyoruz.

AFİYET OLSUN..

NOT: Eğer tavuk suyu ve yoğurtlu karışımı kaynatınca yoğurt kesilir gibi olursa, tavuk parçalarını eklemeden önce blender'dan geçirebilirsiniz.. Böylelikle kesilmiş görüntüsünü yok edebilirsiniz.

1 yorum: