17 Temmuz 2012 Salı

KÖZLENMİŞ PATLICAN MEZESİ

Annemin özellikle yaz aylarında, hamur kızartmasının (Pişi) yanında sık yaptığı bir yemek-mezedir. Üfür üfür esen balkonumuzda çay eşliğinde öyle güzel gider ki.. Hem de yapılışı çook pratik.. Patlıcanı midesine iyi gelmediği için sevmeyen eşim bile tabağın yarısını yedi!, hiç bişeycik de olmadı =)
Bir köz tavası kesinlikle almanızı öneririm. İçerisinde Patlıcandan mantara kadar bir çok şey közleyebilirsiniz, yani epey iş gören bişey =)



İşte ister davet sofrasında, ister pratik akşam yemeği olarak hazırlayabileceğiniz Közlenmiş Patlıcan yemeği (Mezesi) tarifi:

MALZEMELER:
5 Orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
Tuz, pulbiber

YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanlarımızı bir güzel közleyip, soyduktan sonra doğruyoruz.. Öte yandan ince ince doğradığımız soğanları tencerede yağla kavuruyoruz. Üzerine patlıcanlarımızı ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ekliyoruz. Damak zevkinize göre tuz ve pulbiber de ekledikten sonra 5 dakika kavuruyoruz.. Ardından üzerine bir yumurta kırıp, 2 dakika kadar daha yumurta pişene kadar karışyırıyoruz..

Domates dilimleri ve dereotuyla servis yapmanızı öneririm.. AFİYET OLSUN =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder