26 Temmuz 2012 Perşembe

MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Bu çorbayı herkes yapar ama tadı nedense hep farklı olur.. Ya baharatından, ya üzerine eritilen tereyağından.. Herkesin kendince bir usulü var. Ama ben çorbam konusunda son derece iddialıyım ;)


MALZEMELER:

1 su b. sarı mercimek
1 soğan
1 orta boy patates
1 su b. et suyu veya 1,5 bulyon
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
su
tuz
kimyon

YAPILIŞI:

Öncelikle soğanlarımızı ince ince, patateslerimizi de küp küp doğruyoruz. sıvıyağ ve tereyağını aldığımız tencereye soğan ve patatesleri, soğanlar pembeleşmeye başlayıncaya kadar kavuruyoruz. Bu aşamada un da ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz. Ardından yıkayıp süzdüğümüz kırmızı mercimeği ve 1 su bardağı et suyumuzu (Et suyu yoksa bulyonumuzu) tencereye ekliyoruz. 1 dakika boyunca bu şekilde karıştırdıktan sonra mercimeğin üzerini 3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.. Tuzunu ayarlıyoruz. Elinizin altında sıcak su bulunsun. Suyunu çektikçe göz kararı ekleyin.. Mercimekler iyice ezilinceye kadar pişirin. Piştikten sonra 1 çay kaşığı kimyon ekleyin.. Ardından çorbanızı iyice süzme kıvamına gelene kadar blender'dan geçirin.. Dilerseniz üzerine tereyağ eritip, pul biberi kızdırarak servis yapın, dlerseniz de benim gibi direkt pul biber ve nane koyun.. Limonla servis yapın. AFİYET OLSUN ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder