16 Ağustos 2012 Perşembe

ERİK KOMPOSTOSU TARİFİ

Eşim geçen haftalarda alış veriş yaparken kırmızı erik de almıştı.. Ancak bilirsiniz ki, kırmızı eriklerin kabukları ekşi olur. Biz de kabuğunu soyarak yemeye üşendiğimizden bir süre dolapta bekledi.. Oğlum da pek sevmedi maalesef.. Ben de değerlendirmek istedim ve komposto yaptım. Yazın sıcak günlerinde dolaptan çıkarıp buz gibi içtik =) Kuzucuğum da kompostoyu çok sevdi..



MALZEMELER:
Yarım kilo kırmızı erik
1 litreden biraz fazla su
5 yemek kaşığı dolusu toz şeker

YAPILIŞI:
Suyu ısıtıyorsunuz, şekeri ekliyorsunuz beraber kaynadıktan sonra yıkanmış erikleri koyuyorsunuz içine. Erikleri çok değil 5 dakika kadar kaynatıyorsunuz. Daha sonra suyun sıcaklığıyla o pişmeye devam ediyor zaten.. Ilıttıktan sonra dolapta soğutabilirsiniz. Dilerseniz içine 1 çay kaşığı tarçın da  koyabilirsiniz, güzel aroma veriyor..

NOT: Erikler pişmeye başlayınca kabukları kendisinden ayrılıyor.. Bu gayet doğal bir durum.. İSterseniz siz kabuklarını ayıklayın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder