1 Ağustos 2012 Çarşamba

KABAK MÜCVERİ TARİFİ

Çok severim kabak mücverini.. Yorgun argınken ve de karnınız zil çalıyorken, bu durumda kolayca hazırlanabilecek en akıllıca tariftir kendisi. Kızartma usulüyle piştiğinden diyette olanlara tavsiye etmemekle birlikte, bir kere dahi mücver yemeden kesinlikle ölünmemesi gerektiğini düşünüyorum =)

İşte tarifi:

MALZEMELER:
1 adet kabak
1 orta boy soğan
1 adet yumurta
1 dilim beyaz peynir
Bir tutam (6-7 dal) maydonoz
1 su bardağından 3 parmak az un
Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Yarım su bardağı sıvıyağ


YAPILIŞI:
Yıkayıp, soyduğumuz kabağımızı rendeliyoruz. Rondodan ince şekilde geçirdiğimiz soğanı, yumurtayı, ezilmiş beyaz peyniri, incecik doğranmış 6-7 dal maydonozu ve damak zevkinize göre baharatlarını ekleyip malzemeleri kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.. Cıvıkça bir karışım olmuş olmalı.. O karışımın içine yavaş yavaş arada karıştırarak unumuzu ekliyoruz. Un için ölçü verdim ama ben ölçüsüz eklerim.. Dibinde su olmasın ama çok koyu da olmasın.. Malzeme bekledikçe sulanıyor, siz de sulandıkça az az un ekleyebilirsiniz. Tavaya aldığımız sıvıyağımızı iyice kızdırdıktan sonra, iç harcımızdan yemek kaşığı dolusu tavaya dökerek önlü arkalı kızartıyoruz. (Mücveriniz çok kalın olmasın buna dikkat edin) Naneli yoğurtla servis yapabilirsiniz..
AFİYET OLSUN..

2 yorum: