14 Aralık 2012 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

En lezzetli, en hafif ve en pratik Arnavut Ciğeri tarifini arıyorsanız tam yerindesiniz. Zira benim favori tariflerimdendir kendisi..

Dün akşam ne pişirsem diye düşünürken, oğlum da dahil hepimizin sevdiği Arnavut ciğeri yapmak geldi aklıma.. Hemen hemen haftada bir bu tarifi yapıyorum. Ve her seferinde de tabak silinip süpürülüyor.


MALZEMELER:



Yarım kilo dana ciğeri
5 yemek kaşığı dolusu un
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı sıvı yağ 
Tuz, kekik, pul biber

 YAPILIŞI:
Ciğeri yıkıyoruz. Sirke ekleyip 10 dakika bekletiyoruz. Ununu ilave edip, her tarafının una bulanmasını sağlıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Kızartılan ciğerlere tuz, kekik ve pul biber ekliyoruz. Domates ve ince doğranmış soğanla servis ediniz.. İşte bu kadarcık =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder