18 Şubat 2013 Pazartesi

KUZU GÜVEÇ TARİFİ

Cumartesi akşamı eve erken varınca daha önce size bahsettiğim Siirt'teki Kadınlar Pazarı'ndan aldığım Güveç tenceresinde sebzeli kuzu güveci yapmaya karar verdim.. Bu tencerelerde pişirilen yemeklerin lezzeti gerçekten bir başka.. Et deseniz lokum gibi oldu.. Hemen tarife geçecek olursak..


MALZEMELER:



Yarım kilo kemikli kuzu eti
1 domates
2 orta boy patates
1 tutam maydonoz
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, Karabiber,Pul biber

YAPILIŞI:
Öncelikle güveç tenceremize etimizi yerleştiriyoruz, ardından Büyük büyük doğradığımız patatesleri, maydonozu, domatesi ve sarımsakları ekliyoruz. 2 Su bardağı suyu salça ve baharatlarla karıştırıp yemeğin üstüne gezdiriyoruz.. Tencerenin kapağı kapalı olarak 250 derecelik fırında yaklaşık 1,5 saat pişiriyoruz..

NOT: Daha acılı olsun diyenler biber salçasının oranını artırabilir öyle daha lezzetli olur ben bebişimden dolayı fazla katamadım..

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder