3 Nisan 2013 Çarşamba

FIRINDA KÖFTE PATATES TARİFİ

İki gün önceki menümüz fırında köfte patatesti. Oğlum köfteyi çok seviyor. Kızartmasını da çok sık yapıyorum ama fırında olanı çok daha sağlıklı... Yanına da pilav, salata, ayran.. Oh mis..

MALZEMELER:



Köfte için:
Yarım kilo kıyma
Yarım rendelenmiş soğan
Bir tutam maydonoz
tuz, karabiber

Diğer malzemeler:
4 adet orta boy patates
Yarım soğan
1 adet domates
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1,5 - 2 su bardağı kaynar su

YAPILIŞI:
Öncelikle köftelerimizi hazırlayıp dinlendiriyoruz. Kıymamız dinlenirken, patatesleri irice doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiberle harmanlayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine doğranmış domates, sarımsak ve dilim dilim soğanı ekliyoruz. Ardından yuvarlak şekildeki köfteleri patatesin üstüne diziyoruz. Bir kasede 2 yemek kaşığı zeytinyağı, salça, tuz, karabiber ve kaynar suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Maydonozla süsleyip 180 derecelik fırında patatesler pişinceye kadar (Yaklaşık yarım saat - 40 dk) pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder