18 Temmuz 2013 Perşembe

GÜLLAÇ TARİFİ


Ramazan ayının olmazsa olmazı elbette Güllaç.. Ben de yılın ilk Güllacını dün yaptım. Bayılarak yedim.. Siz de bu ay misafire tatlı ne yapsam diye düşünmeyin, Ramazan menüsünden eksik etmeyin ;)


MALZEMELER:


10 adet güllaç yufkası
1,5 litre süt
2,5 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 tatlı kaşığı gül suyu

SÜSLEMEK İÇİN:
Fındık, ceviz ya da file fıstık-badem
Nar veya şekerleme

YAPILIŞI:
- Süt ve şekeri bir tencerede kaynatıp sonra ılımaya bırakın. 
- Güllacınız ince olsun istiyorsanız geniş bir tepsi, az kalın olsun isterseniz de daha küçük bir tepsi kullanın. 
- Güllaç yaprağını tek tek tepsiye dizip, her yaprağın üzerine 1-2 kepçe ılımış şekerli sütten ekleyin ve     yaprağın her tarafını ıslatın. 
- Güllacın ortasına geldiğinizde fındık, ceviz, badem, fıstık dörtlüsünden birini (evde hangisi varsa) iri şekilde kırarak bolca serpiştirin. 
- Diğer yaprakları da aynı şekilde sütle ıslattıktan sonra tencerede kalan süte gülsuyunu ekleyip güllacın üzerine dökün. 
- Süt fazla gelir diye korkmayın çünkü güllaç çok fazla süt emiyor. 
- En üstüne yine kuru yemişlerden koyup narla veya şekerlemeyle süsleyebilirsiniz (Ben narı bu akşam marketten alıp öyle süslücem =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder