25 Temmuz 2013 Perşembe

KİREMİTTE PATLICANLI KAŞARLI KUZU ETİ (OKTAY USTA TARİFİ)

Dün internette ne pişirsem diye dolaşırken, Oktay Ustanın bu tarifine rastladım.. Evde malzemelerim de olduğundan yapmaya karar verdim. İyi ki de yapmışım.. Böyle bir lezzet yok! Eğer siz de patlıcanı seven biriyseniz Ramazan menüsüne mutlaka eklemenizi, misafirlerinize yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.. Közlenmiş patlıcan + Kuzu eti + Kaşar peynir üçlüsü.. Daha ne denir ki..


MALZEMELER: (2 kişilik)


250 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 patlıcan
1 soğan
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tereyağ
Kaşar peyniri
Tuz

YAPILIŞI:
- Patlıcanları közlüyoruz.
- Patlıcan közlenirken kuşbaşı kuzu etini 1 yemek kaşığı sıvıyağ ilave ettiğimiz tavada pişirmeye başlıyoruz. 
- Et suyunu salmaya başlayınca yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ilave ediyoruz.
- Pişmesine yakın az tuz ekliyoruz.
- Közlenmiş patlıcanları soyuyoruz ve uzun ince kesiyoruz
- Pişen eti, kiremit kasemize alıyoruz
- Üzerine patlıcanları diziyoruz ve az tuz serpiyoruz
- Üstüne her bir kiremite 1 tatlı kaşığı tereyağını parça parça dağıtıp, önceden 240 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz. 
- 20 dk fırında piştikten sonra kaşar rendesini ekliyoruz.
- Kaşarlar kızarmaya başlayınca fırından alıp servis yapıyoruz.




AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder