25 Temmuz 2013 Perşembe

KUSKUS PİLAVI TARİFİ

Kuskus pilavını sevmeyen yoktur sanırım, hele de bol tereyağlı olursa... Üstelik çocuklar da çok seviyor.. Mutlaka deneyin..

MALZEMELER:



2.5 su bardağı kuskus
2,5 yemek kaşığı dolusu tereyağ
5 bardak sıcak su
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
- Terayağımızı tencerede eritip yarım su bardağı kuskusu ekliyoruz.
- Kuskuslarımız, aynı şehriyeli pilavda olduğu gibi kızarınca, kalan kuskusu ekliyoruz.
- Kuskusu 2 dk kadar karıştırarak kavurduktan sonra sıcak suyu ve tuzunu ekliyoruz, ve kapağını kapatıyoruz.
- Yapışmaması için ara ara karıştırıyoruz.
- Altını kapattıktan sonra az karabiber ekleyip tekrar karıştırıp, kağıt havlu koyarak dinlenmeye bırakıyoruz.
- Tane tane kuskus pilavınız hazırrr AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder