30 Ağustos 2013 Cuma

YALANCI MANTI TARİFİ

Ramazan ayında yapıp da yayınlamaya bir türlü fırsat bulamadığım tariflerden biri yalancı mantı. Sırada bekleyen birkaç başlığım daha var.. Vakit buldukça paylaşmaya devam edeceğim inş.

MALZEMELER:
2 adet yufka
250 gram kıyma
1 adet soğan
maydanoz
tuz
karabiber
pulbiber


SOSU İÇİN:


3 su bardağı su
1 et bulyon (isteğe göre)
1 yemek kaşığı domates salçası(renk vermesi için)

ÜZERİ İÇİN:
Yoğurt(isteğe göre sarımsaklı)
Tereyağı
Pulbiber

YAPILIŞI:
-  Kıymanın içine maydanoz ve soğanımızı doğrayıp içine baharatlarımızı ve tuzumuzu atıyoruz. İyice yoğuruyoruz.
- Yufkalarımızı üst üste dizip ortadan ikiye bölüyoruz.
- Kestiğimiz parçalardan her birinin kestiğimiz taraflarına kıymalı harçtan koyup kol böreği gibi sarıyoruz ve 2 parmak genişliğinde kesiyoruz.
- Bu parçaları borcama dizip 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Bu esnada bir tavada az salça ile sıvıyağını kavurup üstüne 3 bardak su ekliyoruz ve et bulyonu katıyoruz. -- Su iyice kaynadıktan sonra pişen mantıyı fırından alıp bu suyu onun üzerine gezdiriyoruz.
- 10-15 dk daha fırında pişmesini sağlıyoruz.
- Hazırladığımız tereyağı ve pulbiber sosumuzu suyunu çekip, üstüne sarımsaklı yoğurt eklediğimiz mantımızın üstüne gezdiriyoruz. AFİYET OLSUN


1 yorum:

  1. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil